Sibiu – oraşul unde să te muţi

Sibiul se întrece cu Brașov (în mintea mea 🙂 ) în competiția pentru cele mai frumoase orașe din România, și pe bună dreptate. Din partea mea, a câștigat deja, nu detașat, dar oricum, e frumos și gata.  Are tot ce îi trebuie, un centru vechi și cochet, terase  și restaurante decorate cu flori, clădiri vechi cu multă istorie în spate, muzee, ziduri vechi ale cetății, puncte de panoramă din diverse turnuri. În 2007 Sibiu a fost capitală culturală europeană (alături de Luxemburg).

Are chiar și centru de închiriere biciclete în parcare, foarte bine gândit de altfel. În loc să intri cu mașina în centru (unde accesul este oricum limitat), o lași în parcare și îți iei o bicicletă.   Noi am mers însă pe jos relaxat, drept pentru care am făcut IAR o tonă de poze.

Deși era într-o joi pe la ora 10.00 dimineața, Bulevardul Nicolae Bălcescu era deja destul de activ, colorat și cu multe-multe flori agățate la terase.

Piata_Mare_3

Multe din clădiri sunt istorice și au tăblițe informative, referitor la anul construcției, cine a locuit in ele și cine a fost acea persoană. Așa că nu vă grăbiți, admirați casele vechi și balcoanele îmbodobite, iar dacă vedeți vreo arcadă întunecată treceți pe partea cealaltă. Curțile interioare păstrează toate ceva vechi, ba o sculptură, ba o cișmea cu arhitectură.